Био Инженеринг ДОО

ПаркингWi-Fi ЗонаКлиматизирано

  • Адреса: Иван Аговски 7-1
  • Место: Скопје
  • Оддалеченст: ≈7423 км

  • Телефон 2: 070 454569
  • Факс: 02 3070369
  • Работно време: Пон - Пет од 08:00 до 16:00Фото и видео галерија

Био Инженеринг Доо е специјализирана компанија за истражување и развој на нови производи, системи и иновативни технологии во областа на екологија и индустриска биотехнологија, која изминатата година ја прошири својата дејност формирајќи Истражувачки центар за применета микробиологија и биотехнологија д-р Кунгуловски.

Истражувачкиот центар спроведува молекуларни метагеномски анализи и разрешува најразлични индустриски проблеми, а воедно се занимава и со научно-истражувачка дејност.

Анализи кои ги врши истражувачкиот центар:
• Микробиолошка контрола на храна
• Микробиолошка контрола на вода
• Микробиолошка контрола на вино
• Микробиолошка контрола на органски ѓубрива, седименти, компост, минерали и др.
• Микробиолошка контрола на козметички производи
• Тестови од молекуларна биологија
• Одредување на токсини
• Микробиолошка контрола на садови, прибор и амбалажа за животни намирници, детски играчки, средства за одржување на хигиена во домаќинства, тутунски преработки
• Други тестови.

Во Центарот се врши изолирање на чисти култури микроорганизми (бактерии, квасци и мувли) и нивно умножување кои понатаму наоѓаат широка примена во системите за третман на комунални и индустриски отпадни води, во традиционалното и органското земјоделско производство како биофертилизатори, стимулатори на растењето, биопестициди, во сточарското производство како пробиотици и пребиотици и др.

Био Инженеринг Доо е основана како приватна компанија во 1998 години во Скопје, а изминатата година беше добитник на кофинансирачки грант од Фондот за Иновации и Технолошки развој.
Компанијата, исто така, е добитник на неколку национални и интернационални награди за патенти и пронајдоци и претставува редовен партнер-учесник во FP5, FP6, FP7 проекти. Јадрото на компанијата е составено од универзитетски професор (микробиологија и индустриска биотехнологија) и двајца доктори на науки.
Тимот со своето богато искуство во земјата и странство може да ви помогне во сите елементи на производствениот технолошки процес, од производство до краен потрошувач. Тоа искуство е гаранција за едноставното и квалитетно управување со податоците, анализа на податоците и предлагање на соодветни мерки. Нашите решенија се едноставни, логични и корисни.

Имаме долгогодишно научно и практично искуство во разрешувањето на голем број производствени проблеми кои се резултат на активноста на различни групи микроорганзми. Партнерите со кои соработуваме се произведувачи на храна и вода, вино, козметички приоизводи, земјоделски компании, сточарски фарми, дистрибутери, угостители и друго.

Сметаме дека ќе понудиме технолошки решенија за овој проблем кои за првпат во Македонија ќе бидат поткрепени со научни и искуствени сознанија. Технологиите кои ги користиме се специфични за секоја индустрија, за секој посебен клиент, а со нив се придонесува кон намалување на тековните материјални трошоци.
повеќе
Мапа

Логирај се на Златна Книга

Корисничко имеЛозинкаНов корисник? | Заборавена лозинка? | Откажи