Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување МАПАС

Wi-Fi ЗонаКлиматизирано

  • Адреса: Стив Наумов 100 (Ленинградска)
  • Место: Скопје
  • Оддалеченст: ≈7852 км
  • Локација: Кај фонд за здравство

  • Телефон 2: 02 3217573
  • Факс: 02 3166452
  • Работно време: Пон - Пет од 08:30 до 16:30Слика од локација

Фото и видео галерија

МАПАС е основана заради вршење супервизија на работењето на пензиските фондови со крајна цел да ги заштити интересите на членовите на пензиските фондови.

Агенцијата за својата работа одговара пред Собранието на Република Македонија. Агенцијата е одговорна за издавање, повлекување и одземање дозволи за основање на друштва. Таа врши супервизија на работењето на пензиските друштва, задолжителните и доброволните пензиски фондови, како и на чуварите на имот и на странските менаџери на средства.

Агенцијата исто така, го промовира, го организира и го поттикнува развојот на капитално финансираното пензиско осигурување во Македонија и ја развива свеста на јавноста за целите и принципите на пензиските друштва и на задолжителните и доброволните пензиски фондови, за придобивките од членување во задолжителен и/или доброволен пензиски фонд, вклучувајќи ги и придобивките од учество во професионална пензиска шема, за правата на членовите на задолжителните и доброволните пензиски фондови.

Покрај годишниот извештај за своето работење, таа изготвува и објавува годишен извештај за состојбите во капитално финансирано пензиско осигурување со што се обезбедува транспарентност во ова осигурување.
повеќе

Постови

Законски измени во пензискиот систем - Александар Билјановски Дадар

Првпат сте вработени по 01.01.2003 година, а родени пред 1 јануари 1967 година?Информирајте се за н ...

Законски измени во пензискиот систем - Ирена Спировска

Првпат сте вработени пред 01.01.2003 година, а родени пред 1 јануари 1967 година?Информирајте се за ...

Законски измени во пензискиот систем!

Ние се грижиме за вашата иднина, за вашата пензија.Информирај се за новите законски измени во пензи ...

МАПАС Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување

's cover photo

ОРГАНИЗИРАНА РАБОТНА СРЕДБА НА ССМ И ПРЕТСТАВНИЦИ НА МАПАС И ПЕНЗИСКИТЕ ДРУШТВА

25.6.2019 Слика 1. Претставници на ССМ, МАПАС и пензиските друштва

Photos from МАПАС Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување's post

МАПАС задоволен од интересот на граѓаните за Деновите на финансиска писменост 29-31 Мај 2019Агенциј ...

Претседателот на Советот на експерти, Максуд Али присуствуваше на настанот по повод завршувањето на годинешното издание на настанот „Д

Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување
Слика од локација
Мапа

Логирај се на Златна Книга

Корисничко имеЛозинка


Нов корисник? | Заборавена лозинка? | Откажи