Радиус (100км)

Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување МАПАС


  • Адреса: Стив Наумов 100 (Ленинградска)
  • Место: Скопје
  • Факс: 02 3166452
  • Телефон 2: 02 3217573
  • Оддалеченост: ≈9158 км
  • Локација: Кај фонд за здравство

МАПАС е основана заради вршење супервизија на работењето пензиските фондови со крајна цел да ги заштити интересите на членовите на пензиските фондови.

МАПАС е основана заради вршење супервизија на работењето пензиските фондови со крајна цел да ги заштити интересите на членовите на пензиските фондови.

Агенцијата за својата работа одговара пред Собранието на Република Македонија. Агенцијата е одговорна за издавање, повлекување и одземање дозволи за основање на друштва.

Таа врши супервизија на работењето на пензиските друштва, задолжителните и доброволните пензиски фондови, како и на чуварите на имот и на странските менаџери на средства.

Агенцијата исто така го промовира, го организира и го поттикнува развојот на капитално финансираното пензиско осигурување во Македонија и ја развива свеста на јавноста за целите и принципите на пензиските друштва и на задолжителните и доброволните пензиски фондови, за придобивките од членување во задолжителен и/или доброволен пензиски фонд, вклучувајќи ги и придобивките од учество во професионална пензиска шема, за правата на членовите на задолжителните и доброволните пензиски фондови.

Покрај годишниот извештај за своето работење, таа изготвува и објавува годишен извештај за состојбите во капитално финансирано пензиско осигурување со што се обезбедува транспарентност во ова осигурување.

Интервјуто на претседателот на Советот на експерти на МАПАС, д-р Булент Дервиши во Е-МАГАЗИН: Средствата на задолжителните пензиски фондови континуирано растат, можете да го проследите на следниов линк:
http://emagazin.mk/vesti/vest/24120

Видео галерија

 БИЗНИС

Владата бара од домашните кредитори нов заем. Вкупно 10,8 милиони евра утре планира да ги обезбеди преку аукција на државни хартии од вредност. Дел од парите ...
сите 14 | | | веќе видена

Дијалог, транспарентност и отчетност од здружението за авторски и музички права кое наплаќа користење на авторска музика, побара денеска бизнис заедницата. ...
сите 21 | | | веќе видена

next
Daily.MK

Логирај се на Златна Книга

Логираните корисници користат бенефити од купони за попуст, контакт со бизниси, листа на омилени места, коментари, оцени и друго.

Корисничко име:Лозинка:


Нов корисник? | Заборавена лозинка? | Откажи