Amigdala


  • Adresa: Aminta III 73-1/3 (Lleninova)
  • Vendi: Shkup
  • Distanca: ≈10684 км


//1050864291.rsc.cdn77.org/sites/zk/docs/trans{mk}logo_1563264728_76.png?t=true&w=300&h=300


Foto dhe video galeri

KABINET PËR PSIKOTERAPI, KËSHILLIM PSIKOLOGJIK DHE PSIKO- DIAGNOSTIKIM AMIGDAL (TANI DHE KËTU)

Data e themelimit: 1 mars viti 2005
Adresa: Rr. Leninova nr.73 Shkup
Telefon: 3 112 145
Email: info@amigdala.mk
Web: http://segaiovde.amigdala.mk/

Themeluesi dhe psikoterapeuti kryesor në kabinetin për psikoterapi, këshillim psikologjik dhe psiko-diagnostikë është M-r. Mirjana Jovanovska - Stojanovska -
Magjistër në psikologji klinike dhe këshillim psikologjik, një studente e doktoratës në Psikologji zhvillimore në Universitetin Shtetëror Jugperëndimor në Bullgari e certifikuar në psikodramë dhe psikoterapiste geshtald, mbikëqyrëse e psikoterapisë së certifikuar nga Institutit Metanoja, Londër, Britani e Madhe. Arsimi shtesë përmes seminareve, punëtorive, konferencave të ndryshme dhe trajnimeve nga modalitete nga më të ndryshme të psikoterapisë (Angli, Gjermani, Izrael, Suedi, Rusia Greqi, etj). Ajo është kryetare e Odës së Psikologëve të Republikës së Maqedonisë, anëtare e Shoqatës Geshtald të Maqedonisë dhe Europës.

PSIKOTERAPIA - ky është një grup i procedurave shkencore dhe me përvojë, procedura dhe metoda që synojnë trajtimin e çrregullimeve mendore nëpërmjet rrugës psikologjike, dhe që nuk janë të shkaktuara nga shkaqe organike. Termi psikoterapi sot mbulon më shumë se 400 drejtime teorike, orientime, forma dhe lloje të trajtimit. Secila prej këtyre qasjeve ka bazën e vet teorike, metodologji specifike dhe teknikë pune, mënyra që vlerëson se kush mund të jetë psikoterapeut, pritjet në fushën e efikasitetit dhe procedurave për fitimin e njohurive dhe aftësive për ta përdorur me sukses në praktikë. Psikoterapeutët nga të gjitha qasjet psikoterapeutike e përshtatin programin teorik me profilin specifik individual të klientit.

Marrëdhënia terapeutike është një faktor i rëndësishëm, dikur thelbësor në psikoterapi. Për një marrëdhënie të mirë terapeutike, është e nevojshme psikoterapeuti të posedojë karakteristika të caktuara, të tilla si ndjeshmëri, të jetë i besueshëm, i durueshëm, i hapur, tolerant, komunikues, përgjegjës, të respektojnë veten dhe të tjerët, të njohin dhe të pranojnë fuqinë personale, të respektoj ndikimin kulturor, të jetë i sinqertë, besnik, realist, të njohësh vetëdijen e momentit dhe të jetë etik dhe i ndërgjegjshëm. Por është e nevojshme që psikoterapia të mësohet, të hulumtohet, të kontrollohet dhe legalizohet.

Këshillimi psikologjik është një proces psikologjik i ndihmës, që përdor një repertor të ndërhyrjeve dhe metodave dhe vepron në përputhje me qëllimet e paracaktuara. Ai përbëhet nga ofrimi i ndihmës për njerëzit që kanë vështirësi të ndryshme psikologjike: kriza aktuale, problemet e jetesës, mospërshtatje, ndrojtje, mbyllje në vetvete, problem të dashurisë etj. Në procesin e këshillimit psikologjik, mësohen dhe zhvillohen aftësitë jetësore.

Marrëdhënia këshillimore dhe këshillimi është i njëjtë si në psikoterapi.

Psikoterapi individuale

Fusha e përdorimit të psikoterapisë fillon me probleme të tilla si agresion, tërheqje, ndrojtje, pasiguri, varësi, vetmi, ndjenjë faji, mungesë e besimit, pakënaqësi me veten, pritje dhe kërkesa joreale, vështirësi në marrëdhëniet me gjininë e kundërt, probleme dashurie, suksese të pamjaftueshme në shkollë, lloje të ndryshme të çrregullimeve në sjellje dhe zakonet (sulme inati, urinim natën, etj) sjellje delikuente, vështirësitë psikologjike të tilla si depresioni, ankthi, sulme paniku, fobi, mendime të ndryshme të imponuara dhe frikën).

Në punën individuale, përdoren elemente të teknikave psikodramatike, geshtalt, kognitiv-bihevioral, si dhe teknika dhe metoda të tjera, në varësi të afiniteteve dhe nevojave të klientit. Në një seancën psikoterapeutike të terapisë individuale, mund të përdoren teknika nga qasje të ndryshme psikoterapeutike në varësi të afiniteteve, ndjeshmërisë dhe nevojave të klientit në seancën e terapisë.

TERAPIA FAMILJARE - terapia familjare ndihmon familjet për të kapërcyer situatat e tyre të konfliktit dhe ka për qëllim të promovojë mirëkuptimin dhe bashkëpunimin midis anëtarëve të familjes, me qëllim që të zgjidh problemet e një ose më shumë persona. Është e nevojshme dhe mbështetja e familjeve kur një anëtar i familjes ka problem, kështu që e gjithë familja kalon kriza jetësore dhe kur nevojiten përshtatje të veçanta të situatës së sapokrijuar (vështirësi financiare, shpërngulje, divorc ose vdekja e një të afërmi). Përveç kësaj, ajo mund të jetë mbështetje e familjeve ku ka anëtarë me probleme të shëndetit mendor dhe çrregullime të tilla si depresioni, abuzimi me substancat, sëmundje kronike, anoreksi ose shqetësime të përditshme, të tilla si probleme komunikimi, konfliktet ndër personale, apo problem me sjelljen tek fëmijët dhe adoleshentët. Te problemet me sjelljen e fëmijëve, në familje zbulohen arsyet për shfaqjen e sjelljes së padëshiruar dhe e gjithë familja punon për të minimizuar pasojat dhe për të ndryshuar sjelljen.

TERAPIA E ÇIFTEVE DHE KËSHILLIM MARTESOR - është një proces i këshillimit të pjesëmarrësve në marrëdhëniet ndër personale apo martesore, që mundëson ata t'i pranojnë, më mirë të menaxhojnë ose të pajtohen me dallimet problematike dhe modelet e përsëritura të stresit në marrëdhënie. Terapia në çifte përfshin anëtarët e familjes (p.sh. nënën dhe vajzën, vëllezërit, etj.), punonjës ose punëdhënës në vendin e punës, një profesionist dhe një klient, e kështu me radhë.
Terapia në çift është e imponuar për në pamje të parë të probleme të pazgjidhshme me një histori marrëdhëniesh, ku emocionet janë qëllimi dhe agjenti i ndryshimit.

Këshillimi martesor ose terapia martesore përfshin një shumëllojshmëri të metodave dhe mënyrave të punës, dhe në përgjithësi parimet themelore të këshillimit martesor përfshijnë:

-Sigurimi i një dialogu konfidencial që normalizon ndjenjat
-Të mundësohet që të dy partnerët të dëgjojnë dhe të dëgjohen
-T'u sigurojë qasje për problemet dhe vështirësitë e marrëdhënies së re, por edhe potencialet e tij dhe drejtimet për ndryshim
-Të ripërtërijë marrëdhëniet në marrjen nën kontroll të fatit të vet dhe marrjen e vendimeve të rëndësishme
-Të ndryshohet mënyra si e sheh lidhjen
-Të përmirësohet komunikimi i ndërsjellë

Qëllimet kryesore të terapisë martesore dhe këshillimit janë: të ndihmojnë në identifikimin e cikleve të përsëritura dhe negative të modeleve të sjelljes midis partnerëve dhe të ndihmojnë në kuptimin e burimeve të emocioneve reaktive në të cilat bazohen këto modele. Më tej, të zgjerohen dhe riorganizohen më tej reagimet kryesore emocionale në lidhje, të lehtësohet ndryshimi i ndërveprimit të partnerit në mënyra të reja të ndërveprimit. Të krijohen përvoja të reja dhe pozitive të lidhjes përmes ngjarjeve të reja emocionale në marrëdhënie, për të inkurajuar ndjenjën e lidhjes mes partnerëve dhe për të ndihmuar në ruajtjen e ndjenjës së intimitetit.

PSIKOTERAPI GRUPI

Psikoterapia e grupit ka një histori të gjatë dhe efektivitet të lartë të provuar empirikisht, si një formë shumë e suksesshme e psikoterapisë. Është një ndihmë e madhe dhe në disa raste është më efektive se psikoterapia individuale, veçanërisht në rastet kur mbështetja sociale dhe të mësuarit rreth marrëdhënieve ndër personale janë qëllime të rëndësishme të trajtimit. Pjesa më e madhe e njerëzve që marrin pjesën në terapi grupore do të përfitojnë shumë. Megjithëse terapia grupore është shumë mbështetëse, në momente dhe situata të caktuara mund të jetë shumë stresuese.

Disa qëllime të psikoterapisë në grup:

Shumë njerëz që kanë nevojë për psikoterapi ndihen të izoluar dhe të pakënaqur me situatën e tyre konkrete të jetës.
Ata mund të kenë probleme për të krijuar dhe mbajtur marrëdhënie të afërta reciproke të kënaqshme dhe kuptimplota me njerëzit e tjerë. Shpesh ata janë të interesuar të mësojnë se në cilën mënyrë duhet të lidhen me të tjerët.

Terapia në grup ofron mundësinë për:

• Të fituar dhe siguruar mbështetje dhe fitbek
• Të përmirësuar marrëdhëniet dhe komunikimet ndër personale
• Të eksperimentuar me mënyra të reja të sjelljes ndër personale
• Të folur ndershmërisht dhe drejtpërsëdrejti për ndjenjat e tij
• Të fituar njohuri dhe të kuptuarit e emocioneve, mendimeve dhe sjelljeve të veta duke parë modelet e sjelljes në të njëjtën kohë brenda dhe jashtë grupit
• Të fituar njohuri dhe kuptim për mendimet, emocionet dhe sjelljet e njerëzve të tjerë
• Të rritur vetëbesimin, vetë-respektin dhe përmirësimin e imazhit për veten e tij
• Të kaluar nëpër ndryshimet e brendshme brenda grupit me shpresë për të kryer dhe zbatuar ato ndryshime në botën e jashtme.

Psiko- diagnostikimi - përfshin testimin me ndihmën e testeve psikologjike të destinuara për të diagnostikuar dhe qartësuar çështjet që lidhen me tiparet e personalitetit, sjelljen, disponimin, funksionimin emocional dhe proceset kongenitive të individit, duke zbuluar potencialet e tij intelektuale dhe burimet e personalitetit dhe karakterit.

Me ndihmën e testimit psikologjik, klienti merr informacion të detajuar për veten, dhe psikologu bën një analizë objektiv psikologjik.

Në Amigdal disponojmë me teste të ndryshme psikologjike:

• Teste klinike
• Teste për inteligjencë dhe personalitet
• Teste për orientim profesional - përcaktim të interesave dhe potencialeve të një personi
• teste për konsulencë biznesi - përzgjedhje për punësim, përzgjedhje gjatë krijimit të ekipit, diagnostikë e grupit.
më shumë
Mapa

Hyni në Librin e Artë

Emri i përdoruesitFjalëkalimPerdorues i ri? | Keni harruar fjalëkalimin tuaj? | Anuloj